Skuespillere søges – Middelalderfestival


Komediehuset søger skuespillere til opsætning af ny-skrevet dramatik af Jokum Rohde

Audition søndag d. 18. juni mellem 10.00 og 17.00. (I særtilfælde søndag d. 25. juni mellem 10.00 og 13.00).

Forestillingen "Reformationen i kød og blod" af Jokum Rohde har uropførelse på Europæisk Middelalderfestival d. 25. og 26. august 2017. Dertil søger Teatret Komediehuset mandlige og kvindelige skuespillere i alderen 18 og op! Mænd i mellem 25 og 60 år inviteres til typecasting på bl.a. den store rolle som Luther.

 

Aflønning:

De teksttunge roller aflønnes, da de er med i hele forestillingen og har lang forberedelsestid. Andre roller får lommepengebetaling samt bespisning under middelalderfestivalen.

 

Prøven:

Optagelsesprøven foregår som en Reading mellem instruktørerne og ansøgeren. Dvs. at der ikke skal læres noget tekst udenad på forhånd, men at vi vælger en del fra manuskriptet og arbejder med teksten til prøven. Derudover vil der være en fysisk opgave.

 

Tidsplan:

Prøveperioden starter fra d. 7. august 2017. (Alle medvirkende har læst og lært manuskriptet udenad). Prøverne foregår delvist på Komediehuset og på fængslet, hvor den fantastiske scenografi fra scenograferne "Torden & Lynild" opbygges. Der laves, i samarbejde med de medvirkende, en prøveplan. Alle prøver i hverdagen vil foregå om aftenen, mellem 19 og 22. I weekender (12.-13. + 19.-20. august) vil der være heldags/aftensprøver med ALLE. D. 23. og 24. august skal alle medvirkende kunne være med til tekniske og afsluttende prøver - samt generalprøve. D.25 august skal alle medvirkende være klar senest kl. 13.00. Forestillingen spiller 2-3 gange denne dag. D.26 spiller forestillingen 4 max. 5 gange fordelt over hele dagen.

 

Er du interesseret i at medvirke i denne spektakulære og udfordrende forestilling så kontakt Komediehuset med tilmelding senest den 16. juni 2017. – Skriv gerne ønsket tid for audition. Prøven tager ca. 1½ time. Når vi har fået din tilmelding skriver vi tilbage med tidspunkt og yderligere informationer. Meld dig til Audition på: komediehuset@horsens.dk

 

 

Dramatikeren:

Jokum Rohde Jokum Rohde, f. 1970, dansk dramatiker og forfatter Debuterede i 1993 på Fiolteatret med To dage ud fra lørdag nat. I 1994 udkom romanen Jonas' bog og i 2001 Falkonmysteriet, men det er især som dramatiker, han har placeret sig centralt med stykker som Det virkelige liv og Fantomsmerter (Kaleidoskop, 1996 og 1997) samt Nero (Det Kgl. Teater 1998) Fra 2008 har Jokum Rohde virket som husdramatiker ved Det Kgl. Teater.

 

Scenograferne:

Torden og Lynild Torden & Lynild ledes af Sebastian David Tingkær (industriel designer) og Sigrid Bennike (scenograf). Torden & Lynild laver udstillingsdesign og scenografi til bl.a. museer, teaterforestillinger og events. Torden & Lynild modtog i 2015 Årets Reumert i kategorien Årets Scenograf for Amandaværelset (Det Kongelige Teater).

 

Instruktørerne – Komediehuset:

Komediehuset er et kraftcenter for teater, produktion og undervisning - alt sammen med udgangspunkt i det visuelle og fysiske teater. Teatret har i de sidste 17 år stået for 1000-vis af store og små produktioner både i professionelt og semiprof regi. Komediehuset gør sig bemærket ved at arbejde meget bredt indenfor teatrets forskellige stilarter – alt sammen tilpasset mange forskellige forestillinger, teaterkoncerter og projekter. Dog er den tydelige, fysiske stil tit i højsædet, da teatret har rødder tilbage fra Odinteateret, Grotowski og Dario Fo´s arbejde. De to professionelle instruktører Sabrina Koch & Thomas Nielsen står begge for instruktionen af ”Reformationen i Kød og Blod”.